Thursday, March 2 2017

Roudan Maa - roolipeli

roudanmaa-kansi1.jpg

Roudan Maa on Wille Ruotsalaisen kirjoittama roolipeli, joka sijoittuu rautakautiseen, Kalevalaiseen muinaissuomeen. Kirja perustuu aikaisempaan samannimiseen lähdekirjaan, mutta nyt kirjassa on mukana myös säännöt roolipelaamista varten, aikaisempi kirja on pelkästään lähdekuvaus. Pelissä käytetään Heroquest - roolipelin sääntöjärjestelmään sovittaen se Kalevalaiseen roolipelaamiseen.

Continue reading...

Tuesday, January 10 2017

The One Ring - roolipeli

The One Ring on Cubicle 7:n julkaisema roolipeli, joka sijoittuu J.R.R. Tolkienin Keskimaahan. Peli on jo itseasiassa korjattu painos, ensimmäinen versio kärsi huonosta tekstin jäsentelystä, lopputuloksena oli kirja josta jotkut tekstit oli hankala löytää. Revised edition korjaa jäsentelyongelmat, mutta ei lisää muuta uutta peliin.

Continue reading...

Thursday, May 19 2016

Descent: Journeys in the Dark

descent-box.jpg

Descent: Journeys in the Dark Second edition on 2-5 pelaajan taktinen lautapeli, jossa yksi pelaajista on Overlord, jota vastaan muut pelaajat pelaavat. Kyseessä on fantasia-aiheinen taistelupainoitteinen seikkailu peli, jossa pelaajat yrittävät selviytyä voittajina Overlordin pelauttamassa seikkailussa.

Continue reading...

Thursday, February 18 2016

The One Ring - roolipelin suomenkielinen hahmolomake

Ohessa on pdf-muodossa The One Ring pelin suomenkielinen hahmolomake.

TOR-charsheet-FIN-urw.pdf

Monday, September 21 2015

Runebound 3

Fantasy Flight Games on julkaissut uuden version Runeboundista.

runebound3.png

Continue reading...

Monday, May 18 2015

Dungeon World

dungeonworld-kansi.png

Dungeon World on englanninkielinen roolipeli, joka painottaa hyvin paljon pelaajien vapautta ja kerronnallista peliä. Se on tehty erittäin nopeaksi ja jouhevaksi pelata, ja myös helpoksi pelinjohtajalle.

Continue reading...

Saturday, May 16 2015

Myrskyn Sankarit

Myrskyn sankarit

myrskynsankarit.jpg

Myrskyn Sankarit - Suurkuninkaan miekka on suomenkielinen fantasiaroolipeli, joka on suunnattu roolipelaamisen aloittelijoille sekä nuorille. Se on erittäin helppo aloittaa, nopea ja sujuva pelattava ja opettaa myös aloittelevalle pelinjohtajalle kuinka roolipelejä johdetaan. Vaikka pelin kotisivuilla sanotaan pelin olevan ensisijassa suunnatun nuorille, voi tätä peliä hyvin pelata lähes kaikki, noin 8-9 vuotiaasta ylöspäin.

Myrskyn Sankarit on erittäin suositeltava peli, mikäli kukaan peliporukasta ei ole pelannut koskaan minkäänlaisia roolipelejä.

Peli toimitetaan laatikossa, jossa on Pelaajan kirja, Pelinjohtajan kirja, kartta, hahmolomakkeita sekä sarja pelissä tarvittavia noppia. Peliä on saatavilla esimerkiksi Fantasiapeleistä tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista.

Continue reading...

Friday, May 15 2015

Mitä roolipelaaminen on?

Ukko ja hirviö Ropenomiconin sivulla on roolipelaamisesta kerrottu aika selkeästi. Lyhyesti, kyseessä on siis peli, jossa pelaajat luovat itselleen pelihahmot, joilla sitten seikkaillaan pelinjohtajan johdolla, eläytyen pelihahmojen rooliin, näytellen hahmojen rooleja. Pelaaminen hoituu sääntökirjojen, noppien, paperin ja kynien avulla, mielikuvitusta käyttäen. Avainsana koko hommassa on "rooli", eli valitaan jonkinlainen rooli, johon sitten samaistutaan ja sitä pelataan. Esimerkkejä näistä rooleista on vaikkapa keskiaikainen kauppiaan poika, joka kyllästyy isänsä holhoamiseen, ja lähtee katselemaan hieman maailmaa.

Roolipelaamiseen tarvitaan sopiva kaveriporukka, joista yksi toimii pelinjohtajana ja johtaa peliä ja luo maailman jossa muiden pelaajien hahmot seikkailevat. Lisäksi tarvitaan tietysti jokin roolipeli, joita löytyy monenlaisia. Mikäli kukaan kaveriporukasta ei ole koskaan pelannut mitään roolipeliä, suosittelen ensimmäiseksi peliksi Myrskyn-Sankarit roolipeliä, joka on kehitetty nimenomaan roolipelaamisen aloittamiseen.

Toinen suomalainen erittäin hyvin aloittaville roolipelaajille sopiva peli on Astraterra.

Jos joku porukasta on pelannut roolipelejä aikaisemminkin, tai jos vähän suurempi alkupanostus ei haittaa, hyviä vaihtoehtoja on esimerkiksi suomenkielinen Praedor, tai vanha suomenkielinen Runequest. Mikäli ohjekirjan englanninkieli ei haittaa, hyviä vaihtoehtoja on myös esimerkiksi Dungeon World, Runequestin uusin 6. versio tai JRR. Tolkienin kirjoihin perustuva Keskimaahan sijoittuva The One Ring.

Yritän kirjoitella jokaisesta pelistä jotain perustietoja tänne valintaa helpottamaan.

Continue reading...

Runequest

figut3.jpg Runequest on fantasia-aiheinen roolipeli, joka on julkaistu vuonna -78. Pelistä on sittemmin tehty useita uusia versioita. Aikanaan pelin kolmosversio suomennettin, ja Fantasiapeleistä sen voi vielä mahdollisesti ostaa.

Wikipedian kertomaa runequestista : Wikipedia:Runequest

Nysalorin sivuilta löytyy paljon tarinaa Runequestista, mm. Runequestin historia, sekä kaikkea muutakin kivaa. Kannattaa vilkaista.

Runequest perustuu ns. prosenttisysteemiin, joka tarkoittaa sitä että taistelu- ja kykyheitoissa heitetään d100 nopalla (satasivuisella nopalla siis, käytännössä kahdella 10-sivuisella), ja tulosta verrataan pelihahmon taitoon kyseisessä kyvyssä. Pelinjohtaja voi määrätä + tai - prosentteja heittoihin vaikeustason mukaan.

Continue reading...

Runebound tuotteet

Pelilauta

Fantasy Flight Games tuotti Runeboundiin melkoisen kasan erilaisia lisäosia. Lisäosia on kolmenlaisia: isoja, uuden pelilaudan sisältäviä lisäosia jotka korvaavat peruspelistä suuren osan, hahmopakat (class decks) jotka lisäävät jokaiselle hahmolle oman korttipakan josta hahmot voivat nykäistä ässän hihastaan sekä pienet kortti-lisäosat, jotka joko antavat uusia markkinakortteja, uuden seikkailun, tai uusia hirviöitä/kohtaamisia.

Continue reading...

- page 1 of 3